Sağlıklı Bir Yaşam İçin Titreşim Farkındalığı
Sağlıklı bir yaşam için titreşim seviyenizi yüksek tutmak önemlidir. Yaşamda her şeyin ve insanın özü enerjidir. Enerjinin olduğu yerde ise elbette titreşim vardır.
Nikola Tesla “Eğer evrenin sırlarını bulmak istiyorsanız; enerji, frekans ve titreşim açısından düşünün.” demiş.
Nikola Tesla hayattaki her şeyin enerji ve titreşimden oluştuğunu düşünmüş ve bu sırrı çözmeye çalışmış değerli bir bilim adamıdır.
İnsan düşünceleri, duyguları ve fiziksel bedeniyle her an farklı titreşimde enerji yayan bir canlıdır. Bu nedenle insanın bütünsel anlamda enerjisini yüksek tutması, sağlıklı bir yaşam için ayrıca önem taşır.
Titreşim ve Frekans Nedir?
Türk Dil Kurumu sözlüğünde titreşim “Küçük ve hızlı salınım, ihtizaz, vibrasyon, rezonans” şeklinde tanımlanır. Birim zamandaki bir maddenin titreşim sayısına ise frekans denir. Yaşamda var olan her cismin, her maddenin, her organın, her insanın yani var olan tüm sistemin bir frekansı vardır. Tüm yaşam formlarıyla evren, her anıyla farklı hızda titreşir.
Frekans, “Hertz (Hz)” ile gösterilir ve saniyede bir devirlik bir dalganın/olayın saniyede bir kez tekrarlanmasına “Bir Hertz” denir. Bir olayın frekansı ölçülmek istendiğinde, o olayın belirli bir zaman aralığında kendini kaç kere tekrarladığı sayılır ve bu sayı zaman aralığına bölünerek, o olayın frekansı tespit edilir.
Nikola Tesla’ya göre evren kocaman bir titreşim, insanlarla birlikte tüm canlı ya da cansız her şey bu titreşimin birer yansımasıdır. Yaşamın özünü oluşturan enerji, sürekli titreşerek bir salınım oluşturur ve bu salınım frekansa dönüşür. Yaşamda her şey etrafına titreşim yaymakta, dünyayla ve evrenle titreşim halinde iletişim kurmaktadır.
Yediğimiz besinler, içtiğimiz su, düşüncelerimiz, duygularımız, sözlerimiz, eylemlerimiz birer enerjidir. İnsan enerji taşıyan bir varlık olarak, yaşamın içinde her anıyla farklı hızda titreşir. İnsan bedeninin doğal titreşim düzeyinin saniyede ortalama 300 titreşim şeklinde olduğu belirtilir. Titreşiminin düşmesi insanın ruhsal, zihinsel ve fiziksel dengesini etkiler. Bu nedenle sağlıklı bir yaşam için titreşim seviyesini düşürmemek önemlidir.
İnsanın Yaşamla Uyumu Titreşimindedir
İnsan enerjisi yüksek oldukça yaşamdan daha fazla keyif alır. Kendini daha sağlıklı, huzurlu ve neşeli hisseder. Ruhunun özünü etrafına cömertçe yansıtır ve çevresini nuruyla aydınlatır. Kişinin titreşimi ne kadar yüksekse, bilincini de o denli yükseltir. Yaşamla olan bağını güçlendirir.
İnsan bedeni; duygusal, ruhsal, zihinsel ve fiziksel enerji katmanlarından oluşmuş çok boyutlu muhteşem bir yapıdadır. İnsan her zerresiyle bir enerji yumağı olduğunun farkında olmalıdır. Bu nedenle hisleriyle, düşünceleriyle, niyetleriyle, nefes alıp verişiyle, yiyip içtikleriyle, tüm canlılarla olan etkileşimiyle bütünsel anlamda enerjisini koruması sağlıklı bir yaşam için önemlidir.
Bilim insanları tarafından kabul edilmiş bir gerçek şudur ki; dünyanın da kalp atışı vardır. Dünyanın kalp atışı olarak ifade edilen frekansı 7.38 Hertz’dir. Değerli bilim adamı Dr. Anker Mueller dünyanın frekansının insan beyniyle aynı attığını keşfetmiştir. Dr. Herbert König ise Schumann Rezonansının beyin ritmleri ile tam uyumunu ispatlamış bir isimdir.
Schumann Rezonansı; 1952 yılında Alman fizikçi Winfried Otto Schumann tarafından keşfedilmiştir. Güneşten gelen ışınlar, yıldırım ve benzeri akımlarla yeryüzüne akan elektrik enerjisiyle, yeryüzü ile iyonosfer tabakası arasında meydana gelen doğal titreşime “Schumann Rezonansı” denir. İşte bu rezonans dünyanın kalp atışı olarak da tanımlanmaktadır.
İyonesfer tabakasından dünyamıza akan enerjinin meydana getirdiği elektromanyetik alanlar, doğadaki tüm olayları ve dünyada var olan tüm canlılarıyla yaşamı etkiler. Bu durum göstermektedir ki; insanlarla dünyanın enerji sistemleri arasında etkileşim söz konusudur.
Beyindeki EEG değerleri incelendiğinde beyindeki ritimlerin doğadaki Schumann ritimleriyle Alfa seviyesinde uyum sağladığı görülür. İnsanın uyku öncesi safhada rahatlamış halde iken, beyninin yaydığı elektromanyetik dalga boyu olan Alfa seviyesinin (7-11 Hertz) nefes teknikleri ya da meditasyon gibi uygulamalarla da sağlanabildiği bilinir. İnsanın öğrenme, anlama ve idrak etme gibi zihninin zorlandığı anlarda beyninin yaydığı elektromanyetik dalgalar, 25- 60 Hertz aralığında Gama dalga seviyesidir. Bu durum göstermektedir ki; düşüncelerimiz, duygularımız ve bilinç düzeyimizdeki farklılıklar titreşimimizi ve yaşamla uyumumuzu etkiler.
Sağlıklı İnsan Bedeninin Titreşimi
Bilim adamı Bruce Taino 1992 yılında, insan bedenindeki bölümlerin frekans seviyelerini ölçümleyen bir frekans monitörü kurarak, tüm organların frekansını ölçmüştür. Taino’nun onaylanmış ölçüm monitörüyle elde ettiği sonuçlara göre; sağlıklı bir insanın bedeninin gündüz ortalama frekans değeri aralığı 60 ila 68 Hertz’dir.
Bedenin frekansı düştüğünde bağışıklık sisteminin etkilendiği ileri sürülür. Beden frekansı 58 Hz’e düştüğünde soğuk algınlığı ya da grip belirtilerinin görülebildiği, 55 Hz’de Candida ve 52 Hz’de ise Epstein Bar gibi sorunların ortaya çıkabildiği öngörülür. Dr. Royal Rife ise her hastalığın bir frekansı olduğunu ve belirli frekansların hastalık gelişimini engelleyebileceğini öne süren isimlerden biridir.
Bu bilgiler ışığında şunu düşünebiliriz ki, sağlıklı bir yaşam için titreşim düzeyimizi yüksek tutarak frekansımızı düşürmemek önemlidir.
Sağlıklı Bir Yaşam İçin Titreşiminizi Yükseltebilecek İpuçları
Bu yazımda siz değerli okuyucularıma, yaşamda titreşim konusuna bir pencere aralamak istedim. Bu konuda araştırıp, farkındalık düzeyinizi arttırabileceğiniz birçok kaynağa ulaşabilirsiniz elbette. Bilgi yaşama bakış açınızı zenginleştirir. Önemli olan doğru bilgiyi hayatınıza yansıtmanızdır.
Yazımın bu son bölümünde sizler için, deneyimlerim ışığında titreşiminizi yükseltmenize katkı sağlayabilecek bazı ipuçlarını paylaşmak istedim. Arzu ederseniz, siz daha birçok yöntemi kendi deneyimlerinizle elbette keşfedebilirsiniz.
Sağlıklı bir yaşam için titreşiminizi yükseltebilecek ipuçları nelerdir:
- Kendinizi tanımalı, sizi sınırlayan olumsuz düşüncelerden uzaklaşmalı ve kendinizi sonsuz sevgiyle kabullenmelisiniz.
- Kendinize, yaşama ve evrenin sonsuzluğuna güven hissetmelisiniz.
- Bedeniniz, zihniniz ve ruhunuzla uyum içinde olmayı öğrenmelisiniz.
- Korku, kızgınlık, nefret, öfke,kıskançlık ya da yargılayıcılık gibi olumsuz duygulardan kendinizi soyutlamalısınız.
- İşlenmiş hazır gıdalardan uzak durarak, mevsimsel sebzeler ve meyveler, kuru bakliyatlar, kabuklu yemişler, tohumlar gibi yüksek titreşimli besinleri tüketmelisiniz.
- İçtiğiniz suyun kalitesine dikkat etmeli ve güzel niyetlerle suyunuzu tüketmelisiniz.
- Burun ve dil temizliği, vücudu tuzla ovalama ya da dairesel hareketlerle ayaklardan yukarıya doğru fırçalama tekniğiyle, bedensel arınma alışkanlıkları kazanabilirsiniz.
- Olumlama yapma, hayal kurma, dua ve niyet etmenin gücünden faydalanabilirsiniz.
- Nefes teknikleri, yoga ya da meditasyon gibi uygulamaları yaşamınıza katabilirsiniz.
- Müzik ruhun gıdasıdır anlayışıyla titreşiminizi yükseltecek doğru müzikleri dinleyebilirsiniz.
- Aromaterapik yağlarından duş, masaj, koklama gibi uygun kullanım teknikleriyle faydalanabilirsiniz.
- Evinizin temizliğinde ya da banyo durulama suyunuzda sirke kullanabilirsiniz.
- Güneşi sevgiyle selamlayabilirsiniz.
- Doğadaki tüm canlılarla, ağaçlarla, çiçeklerle ve bitkilerle daha sık etkileşim kurabilirsiniz.
Son Söz
Dürüst, içten, samimi ve koşulsuz kalpten kalbe kurulan iletişimler emin olun titreşiminizi yükseltir. Sizi aşağıya çeken, size olumsuz duygular yaşatan, samimiyet hissetmeden kurduğunuz ilişkilere dikkat etmelisiniz. Yakın ilişkilerinizde ya da sosyal ilişkilerinizde frekans uyumu önemlidir. Sizi besleyen, geliştiren, dönüştüren ve katkı sağlayan ilişkiler kurmayı tercih edebilirsiniz.
Yaşamı onurlandırmak, koşulsuz sevmek, doğayı ve tüm canlılara gösterdiğiniz şefkat emin olun size enerjisi yüksek duygular hissettirir.
Sağlıklı bir yaşam için en önemlisi kendinizi sevin. Yaşam boyu öğrenme anlayışıyla ruhunuzu ve zihninizi besleyin. Yaşamla kalben iletişiminizi güçlü tutun ve titreşiminizi yükseltin.
Bu yazım da ilginizi çekebilir.
Fotoğraf Aditya Saxena ve Unsplash aracılığıyla
Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sitede sunulan içerikler ve materyaller sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paylaşımlar tıbbi hizmet, tıbbi talimat veya tıbbi öneri olarak anlaşılmamalıdır. Bu sitede yer alan bilgilerin hiçbiri, sağlık uzmanları ile yapılan görüşmelerin yerini almayı amaçlamamaktadır. Bu nedenle; sağlıkla ilgili her türlü gereksinimiz için mutlaka hekim, hemşire, diyetisyen, eczacı ya da ilgili diğer sağlık uzmanlarına danışmanız ve tavsiyelerine uymanız önemlidir.
Kaynaklar
- Türk Dil Kurumu Sözlükleri Erişim Tarihi: 17.08.2020
- Yiğit V. Müziğin Öyküsü, Boğaziçi Üniversitesi, 2018.
- Balanlı M. Titreşim Tıbbı :“Geleceğin Tıbbı”. J Biotechnol and Strategic Health Res. 2019;3(Özel Sayı):138-149
- https://tr.wikipedia.org/wiki/Schumann_rezonans%C4%B1 Erişim Tarihi: 17.08.2020.
- https://dergi.kuraldisi.com/dunyanin-frekansi/ Erişim Tarihi: 17.08.2020.
- https://energicxusa.com/frequency-of-human-body/ Erişim Tarihi: 17.08.2020.